Duus-Roland

Videre til 2. runde / Ude

Simon Duus (basbaryton, f. 1983) er uddannet fra Operaakademiet på Det Kongelige Teater i 2011 som elev af Susanna Eken og fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i 2015 som elev af Bodil Øland. Han har optrådt som solist i flere i oratorier og har sunget de tre vigtigste sangcyklusser af Schubert.

Efter debuten har Simon sunget Figaro i ’Figaros bryllup’ på Den Fynske Opera, Henrik i ’Maskarade’ og Colline i Puccinis ’La bohéme’ på Det Kongelige Teater, Paris i Gounods ’Romeo & Juliette’ på Copenhagen Opera Festival, og Domingo i Reesens ’Farinelli’ på Tivoli Festival.

Simon modtog Reumert Talentpris 2012 for sin fortolkning af Seneca i Monteverdis ’Poppeas kroning’ på Københavns Musikteater, og er desuden modtager af Musikanmelderringens Kunstnerpris 2014, Léonie Sonnings Musikfonds Stipendium i 2010 og Wagnerselskabets Bayreuth-stipendium i 2013.

Troels Roland (klaver, f. 1986) har gennem sine klaverstudier særligt været optaget af at akkompagnere sangere og instrumentalister. Han studerer i øjeblikket i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Søren Rastogi og professor Friedrich Gürtler. Troels arbejder desuden som organist.

Troels’ seneste koncerter omfatter Schuberts ’Die Schöne Müllerin’ med Simon Duus på Schubertiaden og sange af Carl Nielsen på Tivoli Festival med Anne Sophie Hjort Ullner og Frederik Rolin. Troels har desuden spillet talrige koncerter i de danske musikforeninger og på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I 2015 modtog Troels Léonie Sonnings Musikfonds Stipendium.