Hatlo-Hyldig

2. PRIS

Martin Hatlo (basbaryton, f. 1988) er uddannet ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og senest Operaakademiet i København.

Martin er en efterspurgt koncertsanger og har været solist i blandt andet Bachs ’Juleoratorium’ og ’Johannespassion’, Händels ’Messias’ og senest som bassolist i Beethovens 9. Symfoni under dirigent Giordano Bellincampi.

I sæsonen 2014-15 sang Martin partiet som fangevogteren i ’Tosca’ på Det Kongelige Teater, kommandanten  i ’Don Giovanni’ som del af Festival Aix-en-Provences Mozart-akademi, og som en anmelderrost Falstaff i Otto Nicolais ’De lystige koner i Windsor’ på Theater Rudolstadt under dirigent Oliver Weder. Dette efterår synger Martin partiet som Francis i Hans Werner Henzes opera ’Boulevard Solitude’ på Det Kongelige Teater, og til foråret Seneca i ’Poppeas kroning’, der bliver hans afgangsforestilling fra Operaakademiet.

Kristoffer Hyldig (klaver, f. 1982) debuterede i 2010 fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han studerede hos Tove Lønskov og Niklas Sivelöv. Kristoffer har siden 2009 været medlem af Ensemble Nordlys og givet koncerter i store dele af Europa samt i Carnegie Hall, New York.

I 2009 fik Kristoffer juryens specialpris i ’European Union Piano Competition’ samt førstepris i DKDMs Mozart-klaverkonkurrence. Kristoffer har derudover fået tildelt flere priser, heriblandt Jakob Gades Legat, Léonie Sonnings Stipendium, Musikanmelderringens Kunstnerpris samt Merete og Helge Finsens Rejselegat.

Kristoffer optræder ofte som solist med de danske symfoniorkestre, senest Det Kongelige Kapel. Han har udgivet internationalt roste indspilninger af både solo- og kammermusikværker på Naxos og blev i 2010 nomineret til DR P2 Prisen.