Held-Westergaard

2. PRIS

Johannes Held (bas, f. 1983) modtog sin første musikundervisning i Stuttgart-drengekoret ’Hymnus’ og på Musikhochschule Freiburg. I 2013 færdiggjorde Johannes sin uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium samt på Operaakademiet.

Allerede tidligt i sin sangkarriere opnåede Jonannes Held et højt niveau som liedsanger. Hans repertoire dækker primært Schubert, Schumann, Brahms, Wolf og udvides hele tiden. I sæsonen 2013-14 var Johannes engageret som solist ved Staatstheater Oldenburg og optrådte som solist med Sønderjyllands Symfoniorkester i Carl Nielsens 3. Symfoni.  I sæsonen 2014-15 har Johannes Held sunget på Det Kongelige Teater samt Staatstheater Mainz. I 2015 og 2016 turnerer Johannes i Sverige og Tyskland med en scenisk version af Schuberts ’Winterreise’.

Johannes er desuden grundlægger og kunstnerisk leder af sangfestivalen ’Der Zwerg’ i Tyskland.

Christian Westergaard (klaver, f. 1980) er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med diplomeksamen i 2006. Som akkompagnatør har han arbejdet sammen med en lang række yngre nordiske sangere og har spillet koncerter i blandt andet Wigmore Hall i London, Hamborgs Musikhalle samt i Frankrig,  Italien, Sverige og Norge.

I 1999 og 2000 vandt Christian førsteprisen ved den danske Steinway-konkurrence og var i 2009 semifinalist i konkurrencer i London og Berlin. Christian har udgivet cd’er på Dacapo Records samt Kontrapunkt. Han har også markeret sig med det Bolero-prisnominerede Liedkompagniet, som han er stifter og kunstnerisk leder af. Han er desuden redaktør på en kommende udgivelse af Herman D. Koppels sange på Edition S, ansat på Syddansk Musikkonservatorium, på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og arbejder også med DRs kor.