Zukule-Korolkova

Videre til 2. runde / Ude

Helena Zukule (mezzosopran, f. 1987) afslutter i 2016 sine studier på Letlands Musikakademi. I 2012 blev Helena tildelt titlen som ’ Miss Romansiada’ i en konkurrence for russisk romantisk musik. I 2013 modtog hun førsteprisen ved ’Rising Stars’-konkurrence, og i 2015 vandt hun 3. prisen ved talentkonkurrencen ’Inese Galante’. Helena har deltaget i flere af Letlands Musikakademis produktioner. Listen af roller omfatter blandt andre Rosina i Rossinis ’Barberen i Sevilla’, og moderen i Humperdincks ’Hans og Grete’.

I 2014 deltog Helena i en tysk masterclass, der var organiseret af operaagenten Erkki Alste, og i 2015 optrådte hun med Habaneraen fra ’Carmen’ i Rigas Koncertsal sammen med Letlands Musikakademis Symfoniorkester under ledelse af Reinis Lapa.

Marija Korolkova (klaver, f. 1982) afsluttede i 2011 sine studier på Emila Darzina Muzikas Vidusskola – et særligt musikgymnasium for unge musikere. Hun begyndte i 2011 på Letlands Musikakademi, hvor hun i øjeblikket studerer som solist og akkompagnatør.

Marija er prismodtager ved flere internationale konkurrencer. Senest har hun opnået en andenplads ved den internationale konkurrence for akkompagnatører i Klaipeda, og som akkompagnatør  ’Best Chamber Ensemble’ på Letlands Musikakademi samt vundet førstepris ved den internationale kammerkonkurrence ’Muzicesim kopa ar draugiem’ for bedste fremførelse af musik fra det 20. århundrede. Marija har deltaget i flere seminarer, masterclasses og festivaler og har spillet koncerter i store dele af Rusland og Europa.